fbpx

Maternelleklasser

Med inspiration fra Frankrig har vi som den eneste skole i Danmark et unikt tilbud om skolegang for børnehavebørn i alderen 4-5 år en gang ugentligt. Børnehavebørnene kommer i såkaldte “Maternelleklasser”, der har til formål at introducere skolegang for børnene på en inspirerende måde. Det skal skabe bro og sikre en glidende overgang fra børnehave til skolegang. Vores erfaring er, at det giver eleverne en blid og tryg skolestart samt har en positiv effekt på deres indlæringsmønster. 

I vores Maternelleklasser bliver børnehavebørnene undervist i traditionelle fag som dansk og matematisk, men med et stort fokus på leg i indlæringen. Undervisningen er derfor også mere alternativ, hvor fx musik, sang og bevægelse indgår. Varigheden af timerne er mellem 30 og 45 minutter, og i pauserne er der mulighed for sjov og leg under opsyn af læreren. 

Fra gang til gang kan eleverne godt få lektier for af mindre karakter. Det vil være små opgave af max. 15 minutters varighed. Tanken er, at forældre og barn sammen får etableret en rutine om lektier, så det ikke er fremmede ved skolestart.

Vi oplever stor efterspørgsel på vores Maternelleklasser, fordi tilbuddet giver en række muligheder og fordele. Foruden at sikre en glidende overgang mellem børnehave og skolegang, så er det også en mulighed for at vurdere, om dit barn er klar til at gå i skole, og hvorvidt vores skole er det rette sted for dit barn.

Helt overordnet har vi seks målsætninger med Maternelleklassen. 

 1. Styrke den sociale intelligens
  Børnene skal lære, hvordan man interagerer og er sammen med andre mennesker - både børn og voksne. De skal lære at kommunikere, tage hensyn, opføre sig ordentligt og være gode ved andre.

 2. Styrke selvforståelsen
  Børnene skal få en større forstående for, hvem de er. De skal udvikle deres personlige kompetencer, som er med til at give en forståelse af dem selv. 

 3. Styrke kreativiteten og forestillingsevnen
  Vi vil gerne bidrage til at styrke børnenes kreativitet og forestillingsevne. De får lov at udfolde sig, og derfor indgår der også alternative læringsformer i disse klasser. 

 4. Styrke selvbevidstheden 
  Vi arbejder med at lære børnene at sætte ord på deres oplevelser. De skal i højere grad blive i stand til at formulere deres oplevelser i ord. Det skal give en oplevelse ordenes - og for den sags skyld tallenes - betydning. 

 5. Oplevelser 
  Børnene skal opleve verdenen omkring dem. De skal opleve, mærke og føle. Det kan fx være at mærke sne, opleve træernes blade skifte farve mv.

 6. Styrke indlæringsevne 
  Vi ønsker, at børnene bliver i stand til at kunne bruge et stykke papir, en bog, farveblyanter mv. Alt sammen med øje for at give dem et forspring og grundforståelse, inden den officielle skolestart året efter.

PRAKTISK INFORMATION OM MATERNELLEKLASSER

 • Tilbuddet om Maternelleklasser er ikke et offentligt tilbud, da den danske stat ikke giver tilskud til skolegang for børn under 5 år. Tilbuddet er derfor egenbetaling. 

 • Undervisningen koster kr. 425 pr. måned. Dertil koster det kr. 300 ekstra pr. måned, hvis man ønsker at benytte SFO’en efter undervisning. Pr. 1. april kan børnene starte i SFO’en på fuldtid, og det koster kr.  1600 pr. måned. 

 • En plads i en Maternelleklasse giver automatisk en plads til grundskolen året efter. 

 • Det er ikke muligt at få søskenderabat for børn i Maternelleklasser.

 • Grundet stor efterspørgsel har vi udvidet til 3 Maternelleklasser med 20 børn i hver klasse.

Velkommen til Køge Private Realskole, hvor eleven lærer at lære, hvor eleven bliver udfordret og hvor grundlaget for undervisning i sin fineste form forefindes.

Få de seneste nyheder, ferie- og aktivitetsplaner direkte i din mailboks

Skolen videregiver aldrig kontaktoplysninger

Genveje

Ring til skolens kontor

Ring direkte til SFO'en

Send en mail til os

CVR: 19 50 46 38

Følg os

Chat med os på Facebook