Tag din 10. klasse på Køge Private Realskole
Skip to main content

Historien bag

Histoien om Køge Private Realeskole

Fra 47 elever til godt 500 elever. Fra primitive lokaleforhold til fine og rummelige klasselokaler med gode undervisningsforhold samt ekstra lokaler med plads til udfoldelse og fællesskabet.

Der er sket meget, siden skolen for første gang åbnede dørene for 25 år siden tilbage i år 1997. Ideen til Køge Private Realskole opstod, da en gruppe af lærere var utilfredse med forholdene på en anden privatskole. De tog derfor opgaven på sig og etablerede en ny skole, hvor de kunne forbedre forholdene. Initiativet modtog stor opbakning fra forældre og elever, og skolen fik hver dag nye elever.

Flere elever betød, at flere lokaler med mere plads var en nødvendighed. Skolen lejede derfor nogle lokaler i tilknytning til de nuværende. Interessen for den nystartede privatskole fortsatte de næste mange år frem, og ventelisterne blev kun længere. Skolen erhvervede sig igen flere kvadratmeter, som i dag kendes som hovedbygningen. Det betød også, at skolen for alvor voksede, fordi ventelisterne kunne imødekommes, og skolen udvidede med flere klasser på hvert klassetrin.